17 Mayıs 2009 Pazar

Hedo Is Sealing The Deal*

Evet, aynen böyle seslendi tüm dünyaya Orlando-Boston maçının spikeri dün gece. Hido başarılı bir performans sergileyerek Boston'un hesabını kesti. 101-82'yle tonton van Gundy'nin çocukları güldü ve konferans finalinde Cleveland'in rakibi oldular.
Sene içinde Hido'nun onlarca üstün performansını izlemiştik, dolayısıyla dün akşamki oyununu da normal karşılamamız gerekiyordu, ancak bu maç sıradan bir maç değildi. 3-3 lük eşitilkle devam eden bir serinin 7. maçıydı rakip son şampiyondu ve yer Orlando'nun maçı oynamak isteyeceği en son yerdi. Boston sahaya çıktığında, seyircinin coşkusu görülmeye değerdi. Bu coşku yeşilli oyuncuları da gaza getirdi ve maç öncesi yeminlerini gördükten sonra ben bile kazanackalarına ikna olmuştum. Ancak olaylar hiç de öyle gelişmedi ilk çeyrekte dizginleri eline alan Orlando maçın sonuna kadar öndeydi, öyle de bitirdi. İşte böyle kritik bir maçta Hido 25 sayı ve 12 asistle sahanın en skoreri oldu ve kendi play-off asist rekorunu kırdı. Savunmada da üstün çaba harcayan Hido, Paul Pearce'ı canından bezdirdi. Maça çok iyi odaklandığı belliydi zaten ilk dakikadan itibaren. İstediğini de elde etti.
Zaten Hidayet, genelde istediğini elde eden bir oyuncu. Bana göre onda biraz 'istek'problemi var. Kritik maçlarda, maçın tümünü; diğer maçlarda ise sadece kritik geçen anları çok iyi oynamasını biliyor. Bu anlar için yaşıyor adeta, gelgelelim rahat geçen maçlarda bir türlü ön planda göremiyoruz Hido'yu. Belki de önemsemiyor, takımın başarısı onun için yeterli. Maçın her anına çok iyi konsantre olabilse onu NBA'in en etkili 3-5 forvetinden biri olarak görebiliriz.

*Hedo hesabı kesiyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkıda bulunanlar